Türk’ün Büyük Ülküsü: Türkçülük

Türkler tarih sahnesine çıktıkları ilk günden beri büyük bir medeniyetin parçası olmuşlardır. Orta Asya’dan başlayan kıtalararası bir seferberlik ile bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırlarındaki medeniyeti kuran Türk milleti, bu süreçte dinleri, dilleri, kültürleri, bayrakları gibi tüm değerleri ile bir tarih birikimine sahip olmuştur.

Türkler tarih boyunca güçlü devletler kurmuş, büyük zaferlere imza atmışlar ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olmuşlardır. Fakat tarihte yaşanan acı olaylar, ülkelerin küllerinden yeniden doğmalarına sebep olur. Bunun en güzel örneği ise Kurtuluş Savaşı’dır. Bu dönemde Türk milleti büyük bir birlik ve beraberlik gösterip, dünyaya örnek olan bir mücadele sergilemişlerdir.

Türk milleti bu amaçla yola koyulsa da aynı hedefe yönelmemiş, kendisine sunulan alternatiflerle uzun yıllar meşgul olmuştur. Ancak, milliyetçilik anlayışı son derece önem kazanmış ve bireylerin yaşam tarzlarında bile bu anlayışa dair unsurlar bulunmuştur. Günümüzde Türk milletinin var olmasını sağlayan, insanlara yerleşen ve parmakla gösterilen hareketin de özünde bu milliyetçilik anlayışı bulunmaktadır.

Türkler, farklı zamanlarda birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için bugün kültürlerine, tarihine ve diline bağlılık gösterme hususunda özellikle hassasiyet göstermektedirler. Bu noktada Türkçülük düşüncesi, Türk milletinin tarihine, kültürüne, diline ve değerlerine bağlılık göstermesi anlayışından doğmuştur.

Türkçülük düşüncesi, Türk dilinin, Türk kültürünün ve her şeyin özgünlüğünü korumayı amaçlamaktadır. Bu düşünce Türkiye'de birçok kişinin bilincinde ve ülkeyi bir adım daha öteye taşıma hevesi ile çalışmaları ön plana çıkmaktadır. Türk milletinin ortak geçmişi, Türkçülük düşüncesi ile günümüze kadar getirilerek, geleceğe aktarılmaktadır.

Türkçülük düşüncesi, Türk milletinin tarihine, kültürüne, diline ve değerlerine bağlılık göstermenin yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya sahnesinde daha üst düzeylere çıkması adına çok önemli bir yol haritasıdır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Osmanlı İmparatorluğu'nun Son Dönemi: İttihat ve Terakki Cemiyeti Hakkında Bilinmeyenler

Kökeni Türk Olan Toplumların İsimlendirilmesi: Azerbaycan Türkü mü, Azeri mi? Uygur Türkü mü, Uygur mu?"